Om oss

Jag heter Maria Wikström och min man heter Niclas. Vi har tre söner och en massa hundar. Vi bor I en liten by som heter Bjursträsk som ligger mellan Luleå och Älvsbyn.


Här bor vi!!!

   
    I hela mitt liv har jag haft hundar. Första hunden I mitt liv var en strävhårig tax som hette Lotta. När vi köpte henne var jag 3 år. Hund nummer två var också en tax. En långhårig dvärgtax som hette Pricken. Sedan fick jag en hund under en lång utlandsvistelse. Det var en blandras som såg ut som en korsning mellan Schäfer och Rhodesian Ridgeback. Han hette Harald. Vi kunde ju inte ta hem Harald, så väl hemma igen köpte vi en Bedlingtonterrier som också fick heta Harald. Tyvärr blev han bara 4 år.

 


     
Lotta                          Pricken            Harald 1                 Harald 2

När jag träffade Niclas köpte vi två Bedligtonterrier som hette Manne och Ludde. Därefter köpte vi vår första Bullterrier, Erik. När han var 1 1/2 år köpte vi vår Bullterriertik, Flora och efter henne behöll vi en valp. Det var Peggy.

 


     
Manne och Ludde             Erik Ström                    Flora                   Peggy

 

Vår första Borderterrier , Chili, köpte vi 2001. Bibbi köpte vi 2003 och 2004 fick Chili en valp som vi behöll. Det var Hulda.

 


   
Chili                           Bibbi                        Hulda

2006 köpte vi en Rottweilervalp som hette Anja.
Hulda fick valpar i augusti 2006 och ur den behöll vi en lovande liten hane som vi kallar Bellman. Han bor hos sin fodervärdsfamilj i Gammelstad.
I mars 2007 fick Bibbi 4 valpar. Vi behöll en hanvalp som vi kallar Eddie. Han fick en bra fodervärdsfamilj
i Älvsbyn. I april 2008 överlät jag honom till sin fodervärd Johanna Nilsson i Älvsbyn.
Familjens näst senaste tillskott ägs av äldste sonen. Han köpte en Amerikansk Staffordshireterrier hösten 2007. Hon är född 17 maj 2007 och heter Cleo.
I slutet av december 2008 flyttade vår Dobermanntjej "Tsarina" hit. Likt en orkan drog hon fram och fick ta lärdom av de visa damerna i flocken. Hon har utvecklats till att bli en underbar varelse med glimten i ögat. Hon följer husse som en skugga  :)   Tsarina gillar alla former av aktiviteter, särskilt att cykla och åka skidor med hussen...


      
Anja                           Bellman                                              Cleo


"Tsarina" 

 

Under Niclas uppväxt fanns det också hundar I huset. De hade en Schäferhanne som hette Kato och en Goldenretriver som hette Isse.


 
Kato                           Isse

Om jag summerar åren med de olika hundarna tycker jag att alla har tillfört mig mycket. De har berört mig på olika sätt. Jag tycker att det är viktigt att veta vad det är för hund man har att göra med. Ändamålen är ju väldigt olika för olika raser. Under många år har vi haft en rätt stor hundflock. Genom att studera beteenden och hur hundar gör I olika situationer har jag lärt mig mer än vad någon bok någonsin kommer att göra.

Hundarna vi äger nu är av raserna Borderterrier, Amsatff,  Rottweiler och Dobermann. Borderterrierna är ju grythundar, så dem tränar vi I konstgryt ibland och är mycket ute I skogen och spårtränar. Eftersom vi föder upp Borderterrier ställer vi ut dem på olika utställningar för att meritera dem och få dem bedömda.
Rottweilern och Dobermannen som ju är brukshundar  har vi gått valpkurs och vardagslydnad med och sedan aktiverat henne på olika sätt. Alla våra hundar bor inne och vi har uppfödningen inne I huset. Vi lägger ner stort arbete på att träna våra valpar socialt med flocken innan de lämnar oss, för att de ska vara så trygga som möjligt. Dessutom tränar vi alla valparna på att åka bil, vara ute I skogen, träffa olika människor, bära halsband mm. För oss är det väldigt viktigt att avla på sunda och friska hundar som uppfyller deras rasstandard.

Vi följer även SKK:s rekomendationer både I avel och vid försäljning av valpar. När valparna lämnar oss är de 3 års doldafelförsäkrade, registrerade I SKK, besiktade och id-märkta. Vi skickar alltid med rekomendationer om hur en valp kan skötas på bästa sätt, och Eucanuba valpfoder.
Våra valpköpare är välkomna att ringa till oss och få hjälp om några frågor uppstår.

Vi fick ideén om vårt Kennelnamn när vi besökte en av Hawaiis öar, Maui. Alla där var vänliga och tog det lugnt och upprepade hela tiden uttrycket: "Hang Loose", som för dem betyder ungefär "ta det lugnt". När vi var på Maui I februari 1990 fanns det nästan ingen kriminalitet där. Det fanns inga skadeinsekter, vädret var underbart, befolkningen var trevliga och vi mådde bra och trivdes där. Det fanns en harmoni vi aldrig upplevt tidigare. Vi ville ta med oss den känslan hem och bevara den här. Det gjorde vi genom att döpa vår hundkennel till just HANG LOOSE.

Kontakta oss gärna om ni vill veta mera eller komma på besök!
 

Kennel Hang Loose
Maria och Niclas Wikström
V. Bjursträsk 30
975 91 Luleå
0920-837 00, 070-328 37 22
Mail: nimawikstrom@telia.com