Nyheter

2012:
Alla hundar mår bra och lever ett avslappnat liv. De följer med familjen på diverse aktiviteter och husvagnssemestrar. Promenader, cykelturer och skidturer växlar med årstiderna. Hundarnas olika personligheter uppskattas av oss och alla erbjuds aktiviterer utifrån deras förutsättningar.

Just nu bedriver vi ingen hundavel, men planerar att göra det i framtiden.

2011:

Hösten:
Härliga skogsprommenader ensam eller i flock, det är livet för alla hundar   :)

Sommaren:
Sommaren har nästan varit en plåga för hundarna...VARMT...VARMT...VARMT!!! De har legat under parasollet och slöat och ibland tagit sig ett dopp...
Hulda har börjat med cykelturer igen...ett uppehåll på 6 år pga en cykelolycka, men nu är hon inte det minsta rädd längre   :)

Mars:
Vi höll på att förlora vår älskade Clei som fick livmoderinflammation. Hon klarade sig, men är kastrerad - så inga Amstaffvalpar hos oss i framtiden   :(

Januari:
Under januari kommer hela familjen att åka till Peking. Vi har skaffat flera olika hundvakter. Chili och Anja ska till Altersund till mamma och Tore, Bibbi ska till Johanna i Älvsbyn och Cleo och Hulda bor kvar hemma med farfar och farmor som hundvakt. Tsarina ska till Porsön till sin syster Soiya. Vi hoppas att allt ska gå bra med alla hundar under tiden.

Höst/vinter 2010:
Eftersom jag har genomgått en fotoperation, har jag varit sjukskriven hela hösten. Jag drabbades även av komplikationer efteråt, men det gav med sig till sist. Därför har det inte blivit några långpromenader för mig, så det har husse och sönerna gjort med hundarna istället. Tur att vi är en stor familj. Jag har iallafall kunnat aktivera hundarna mentalt.

Dessutom har jag börjat studera en mobbingutbildning på heldistans genom Umeå universitet, samtidigt som jag jobbar heltid.

Nu har Bellman övergått i fodervärden Uffes ägo. Han lever ett bra liv och får följa med överallt där husse är.

Augusti:
Sommaren har varit oerhört härlig både för oss och hundarna! Vi har mest varit hemma och när det har varit varmt har vi badat på vår lilla strand.
Alla hundar är vaccinerade och nu återstår en avmaskningskur - för det var länge sen.

18 juli:
Idag har Niclas gjort sin debut i utställningsringen! Han ställde ut Tsarina i Sjulnäs. Eftersom hon trilskades när domaren skulle se på tänderna och känna på henne fick hon en 2:a...synd!!! Men vi ska träna mycket nu!!! Hon fick jätte bra kritik för övrigt...Även idag träffade vi många goda vänner som vi hade trevligt med!!!
   

17 juli:
Idag har jag ställt ut Hulda på Norrlandsbordern. Det gick jätte bra tycker jag. Hon blev reserv (5:a) i ÖTKL. Konkurransen var stenhård. Det var en mycket trevlig dag där vi träffade många vi känner...
   

2 maj:
Äntligen har jag hittat en lämplig hane åt Cleo =)   Så nu kanske vi parar henne när hon löper nästa gång...Mer info kommer när allt är bestämt och klart!

15 mars:
Nu är våren här på allvar, ja kan ske inte just idag, för i morse var det -20 grader uta...Men solen lyser!!! Det har varit riktigt fina dagar, med sol och takdropp, så vi har faktiskt grillat hamburgare nere på vår grillplats.

   
   
   

22 januari:
Imorgon ska vi med Cleo på Amstaffträff på HUndhuset. Det ska bli jätte kul!!!

4 januari:
Äntligen kan man se att det är ett annat ljus ute...set börjar bli VÅÅÅÅÅR!!! Det är en härlig tid framöver med mysiga hundpromenader och fotografering utomhus. Har börjat se mig om efter en blixt, så att jag får bättre bilder när jag använder teleobjektivet...Jag vill även ha ett macro objektiv och ev. ett fish eye...
Ikväll ska jag på fototräff i Älvsbyn. Det ska bli så roligt!!! Vi träffas 2 gånger i månaden...en gång fotar vi ute och nästa träffas vi inne och visar bilder. Vi är inte så många, men vi har jätte trevligt!!! Tyvärr klarar mina händer inte av att fota ute när det är kallt, då får jag så ont.

23 december 2009:
Vi önskar alla våra vänner och valpköpare en riktigt god JUL- och NYÅRSHELG!!! Njut av livet och uppskatta era vänner, man vet aldrig hur länge det varar :)

22 november:
Nu är alla våra bordrar trimmade och fina. Jag trimmade Bellman igår och Hulda idag. Och så fixade jag till Bibbi och Chili...

   
Bellman otrimmad                                 Bellman närstan färdig...                      ...KLART!!!

   
Hulda otrimmad...                     Bibbi, Hulda och Chili                           Mina älskade små tjejer!!!

12 oktober:
Idag fyller vår Tsarina 1 år!!! Grattis önskar vi till alla syskon också!!!

26 september:
Jag har ju inte skrivit att jag har köpt en till spindel...Denna gång en goliath spindel, som kan bli 30 cm mellan benen. Dessutom har jag inhandlat ett större terrarium åt den...


Detta är ej vår spindel, men en likadan.

25 september:
Nu börjar vi känna av hösten på allvar här. Det har varit flera minusgrader vissa nätter och det är kyligare i luften på dagarna. Utomhusaktiviteterna med hundarna fortsätter som vanligt, med undantag med att våra hundar troligtvis har fått rävskabb. Behandling pågår och vi vistas inte bland andra hundar. Orsaken är en skabbräv som stryker inpå knutarna. Hoppas att vår granne lyckas skjuta den, så att detta elände går över nån gång. Drygt 2000 kr kostade medecinen till alla hundar. Grannarnas 5 hundar behandlas också, eftersom några av dem också visar symptom på rävskabb.

4 september:
Nu har jag jobbat en vecka sedan jag bliviy frisk. Det har varit jätte roligt!!! Vi har så mysiga barn där jag jobbar!!! Jag är inte helt återställd än...det känns ibland som om jag håller på att få lunginflammation. Det är ju inte så att jag är sjuk och smittar, men influensan är SEG att bli av med!!! I helgen ska jag fixa här hemma så att det blir trivsamt. Har ej hunnit med att putsa fönstrena än, men jag hinner...

29 augusti:
Det verkar som om det var svininfluensan iallafall, för jag orkade bara jobba 2,5 dagar...sen blev jag sjuk igen. Har legat sen dess...i 1,5 vecka och hostat och snorat! Drog på mig bihåleinflammation och trodde jag skulle få lunginflammation också. Är sjukskriven till 5 september, men börjar jobba på måndag om inget tillstöter. Min man är också sjuk! Men han drabbades av lunginflammation som följd av influensan. Har varit orolig eftersom det inte ville släppa för honom, trots antibiotika. Har ju läst om lungmaskinerna...

24 augusti:
Jonatan har bytt skola! Han är jätte glad, men även lite ledsen för att ha lämnat sin gamla skola...

17 augusti:
Ja, då var vi hemma igen efter sista helgen på BD-open i Kalix...Det kändes lite vemodigt att veta att vi algdrig mer ska dit igen.
Helgen har varit jätte rolig för Jonatan. Han orkade spela alla matcher och till en början var han lite trött, men sen gick det bra. Killarna har sovit i en skolsal tillsammans och så har de varit och badat på badhuset flera gånger. På lördags kvällen var de iväg på disco på Folkets Hus. Vi har bott i husvagn bakom skolan och har knappt sett till honom på hela helgen. Det var jätte många husvagnar där och vi hade också en trevlig helg tillsammans med andra föräldrar. Vi hade med oss Anja och Tsarina som har fått mycket träning och många härliga promenader. Dessutom har det varit strålande sol och jätte varmt hela helgen.
Det enda som var tråkigt var att jag hade feber torsdag kväll och fredag, men det gick över så nu har jag lite ont i halsen och hosta. Så den här gången var det inte svininfluensan för min del...

8 augusti:
Ja då var svininfluensan i byn...Jonatan och Jens har haft det hela veckan, men är nu på bättringsvägen! Jonatan har haft alla symptom man kan ha medan Jens har haft feber, huvudvärk, ont i halsen och yrsel.
Hoppas bara att jonatan kan vara med på BD-open i Kalix som han och vi har sewtt fram mot jätte länge. Det är ju sista cupen för oss i Kalix i år...
Vi hoppas att vi andra klarar oss och håller oss friska, för nu har jag semester en vecka igen.

1 augusti:
Hipp hipp hurra...för vår vackra Hulda idag!!! Hulda fyller 5 år idag!!!
Nu är vårat sommarprojekt nästan färdigt. Vi har byggt ut altanen och gjort en ny trappa till den. Och igår var vi och hämtade grus och lade nedanför trappan...

25 juli:
Idag är det mulet men väldigt varmt och skönt ute. Jag har varit på en rolig promenad med Bibbi och Hulda. Dom har varit så himla busiga i sommar och kommit varandra så nära. Jag tror det beror på att jag alltid tar dem på egen promenad. Chili får ju bara gå korta svängar eftersom hon är skadad och de stora hundarna går vi separat med. Jag vill inte att de ska busa för hårt med bordrarna så att någon blir skadad. Jag är så glad över alla våra hundar och jag älskar allas olika personligheter. I sommar har jag tränat dem ensam var och en...alla har de olika saker de behöver träna på. Tsarina har det gått framåt för massor...så man kan säga att jag fått lön för mödan!

     

   

   

20 juli:
Varför går tiden så fort på sommaren??? Det är ju då jag vill att den ska stå still!!
Min mormor har varit dålig och legat på lassarettet. Det var ingen som trodde att hon skulle överleva, men nu är hon hemma med hemtjänst 5 gånger om dagen mm.

Jag har verkligen tagit det lugnt i sommar...inte planerat upp hela tillvaron , utan tagit dagen som den kommer. Varit med familjen och hundarna. Jag har varit mycket hos mormor också.

21 juni:
Nu har vi haft valpträff!!! Det var jätte roligt att få se hur de vuxit och utvecklats. Alla var jätte mysiga och de lekte och hade jätte kul tillsammans. Inget gruff!!! De valpar som kom var Siri, Milou och Ella. Hjalle var i stugan. Disa kom också hit för att träffa valparna. Hon visade lite om trimning. Här kan ni se några bilder på valparna:

   

   
Siri och Maarit       Siri                                 Siri
   
Milou                               Milou                               Milou
   
Britt-Inger o Ella    Ella                                 Ella

18 juni:
Nu har jag semester och det känns underbart!!! Jag har fått veta var jag ska jobba i höst...På Parkskolan på ett fritids som heter Källan. Jag kommer att jobba med en annan fritidspedagog som heter Katarina och det känns jätte bra! Barnen somm kommer att gå där är mina "gamla" 7-åringar som nu blir en 2:a, och en 3:a som jag har haft på fritids tidigare. Så jag känner alla barnen och de flesta föräldrarna!!! Jag har bytt chef också...Så nu är det Annelie.

25 maj:
Nu har jag varit med Chili till Djursjukhuset...och höftkulan var på plats där den ska vara!!! Men däremot är hennes korsband av...
Så på fredag ska hon opereras. Sen är det en lång konvalecenstid för henne. Men sådana gånger har man vissa privilegier:
Sova i sängen med matte och husse!
Följa med i bilen när matte ska åka nånstans!
Vara där matte är så mycket det går!
Smaka frukt och grönsaker av matte när hon äter!
Få massage ofta!

25 maj:
Chili är fortfarande halt!!! Hoppas inte höftkulan är ur led...känner mig jätte orolig!!! Ska ringa veterinären när de öppnar!!! Skriver mer sen hur det har gått!!!

24 maj:
Nu har vi variit till konstgrytet i Drängsmark. Hulda, Bellman och Tsarina följde med. När vi kom dit fick de kampa med ett rävskinn...det var riktigt spännande!!! Sen fick de kampa med ett grävlingsskinn, och det var visst ännu roligare för Hulda och Bellman. Tsarina gillade rävskinnet bättre och tyckte att grävlingsskinnet var läskigt.

   

 

Väl inne i konstgrytet tog det en stund innan Hulda fattade att det var en grävling där inne. Men sen skällde hon ett tag och sprang lite i gångarna. Bellman var hetare på grävlingen, men gillade inte att springa i gångarna.

När vi kom hem fick alla hundar gå ut, och när Chili var på väg in började hon halta...med sitt bakben vars höftkula var ur led för nåt år sen! Hon stödjer inte alls på bakbenet, men verkar inte ha ont...avvaktar tills imorgon!

21 maj:
Idag har vi varit på en inofficiell hundutställning i Älvsbyn. Vi hade anmält Chili, Cleo och Tssarina!
Tsarina kom 4:a av valparna i sin klass, Cleo blev BIR men blev oplacerad i BIS-finalen, och Chili kom på andraplats i veteranklassen!!! Alla hundarna fick bra kritik och var villiga att visa upp sig. Grattis alla mina fina juveler!!!
   
Tsarina                                 Cleo                                                    Chili

17 maj:
Idag fyller Cleo 2 år. Grattis gumman!!! Du är bäst!!!
Vår grizzlefärgade borderterrierhane, Hang Loose Tutanchamon, har flyttat till sin familj i Umeå!!!
Han kallas för Milou. De har en gammal herre av samma ras som heter Tintin!
Ännu en gång har vi lyckats hitta de bästa valpköparna av alla...
Kleopatra "Siri" bor i Alvik, Nefertiti "Ella" bor i Sjulsmark och Ramses "Hjalle" bor i Älvsbyn, så jag kan hälsa på dem när jag vill eftersom de bor i närheten. Men Milou bor 30 mil bort...

16 maj:
SKK internationella utställning i Piteå gick av stapeln idag...Tsarina ville inte visa sig från sin bästa sida, men fick iallafall en 1:a och bra kritik!
Cleo, som är den vackraste av de vackra åkte ut med en 2:a...:( GRRR!!!

2 april:
Snacka om fullt öööös i köket!!! Valparna är jätte pigga, glada, nyfikna och sociala. De älskar alla levande varelser...och mat. Alla har god matlust och äter ordentligt 4 ggr om dagen. De diar även Bibbi litegrann...när hon tillåter.
Nu har valparna provat vara ute också, men det var kallt, för de år snö... 

26 mars:
Valparna växer så det knakar och har nu hunnit bli 5 veckor. De väger mellan 1100g-1310g. Nu har de blivit avmaskade för andra gången...
Alla valpar är pigga och nyfikna på omvärlden. De är orädda och har fått träffa alla våra andra hundar. Chili och Hulda är tillsammans med dem dagligen och visar dem hur livet ska gå till...

Just nu har vi en grizzle hanvalp till salu...Hör av er om intresse finns!!!
Han är den valp som gillar att retas med sina syskon och leker gärna med både hundar och människor...

8 mars:
Nu är valparna 3 veckor. Alla mår bra och växer som de ska. De är inga stora valpar, men de är väldigt pigga, nyfikna och nöjda. De morrar och försöker skälla...
Nu är 2 valpar bokade till jätte trevliga hem!!!


1 mars:
Cleo är med i en tävling om att bli årets familjehund 2009. Gå in och rösta på henne, så kanske hon vinner!!! www.familjehund.se sök på Cleo så hittar ni henne.

1 mars:
Nu är valparna 2 veckor och de har fått ögon!!! De är jätte söta!!!
Ni kan se valparna på VALPSIDAN.

17 februari:
Alla mår bra!!!
Nu har det nästan gått ett dygn sen Bibbi fick sina valpar! Både Bibbi och valparna mår efter omständigheterna bra. Valparna är jätte pigga och hittar maten helt på egen hand. Bibbi är en jätte bra mamma som tar hand om dem på allra bästa sätt!
   

16 februari:
Nu är valparna födda!!! 4 fina väskapta valpar! 2 hanar och två tikar! En blå och en grizzle hane och två blå tikar!
Mer info får ni imorgon Gonatt!

16 februari:
17.15:
Nu verkar det som om Bibbi äntligen har tänkt börja föda...När jag kom hem från jobbet såg jag att hon hade en annan blick än hon brukar ha, den som hon får när hon ska valpa!!! Så nu ligger vi i sovrummet och vilar innan det blir dags...
Jag uppdaterar så fort det händer något mer!
   

Fredagen den 13 februari:
Vi har köpt en ny spindel idag. En chilensk fågelspindell som heter Irma. Hon är 10 cm.

Inga valpar idag heller. Bibbi äter väkdigt sakta...det verkar fullt i magen. Hon vill vara för sig själv och behöver gå ut och kissa ofta. Jag tog semester idag för att vara ett stöd åt henne. Hon vill inte ligga på övervåningen ensam!

12 februari:
Våran spndel Wimsy har dött idag. Något gick fel vid ömsningen...

Bibbi 62 dygn! Än verkar det inta vara dags. Bibbi är fortfarande busig och har attakerat dammsugaren ikväll!

1 februari:
Min arbetsplats är totalförstörd av en brand!!! Lär mer i min blogg!

27 januari:
Nu kan man se att Bibbi är dräktig...magen har blivit ganska stor. Hon mår bra och är med på de dagliga promenaderna. Ibland vill Bibbi vara lite ifred och då går hon upp och lägger sig i Jonatans säng. Där är det tyst och stilla och inga andra hundar som bryr sig!

14 januari:

Bibbi har nu gjort 4 veckor av sin dräktighet. Än märks det ingenting förutom att hon drar sig undan lite mer än vanligt och är lite tröttare. Jag försöker se några tecken på henne...men ingenting än... Håll tummarna att hon är dräktig!!!


Nu har Tsarina börjat känna sig som hemma och förstår husets och flockens regler. Vi har hunnit att vara på Hundhuset och träna flera gånger. Nu börjar hon till och med att slappna av där och tycker det är roligt. Vi skyndar långsamt så att träningenn ska kännas positiv för henne.
Jag har lärt henne hur klickern fungerar och några kommandon. Tsarina är en lättlärd tjej som vill lära sig nya saker.

VINTERN 2008:

30 december:
Nu har husses hund flyttat hit...Ännu en svart skönhet! Men den här är av en annan ras...en äkta Dobermann!!! Husse började prata om en dobermann redan i början av 90-talet och nu hittade han sin skönhet.
Tsarina som vi kallar henne är en hel-cool tjej med egen vilja och skinn på näsan. Det är tur att vi har en massa "mammor" som fostrar henne. Vi har redan inlett träningen och hunnit vara och träna några gånger. Bilder kan ni se under: HUNDARNA...

13 december:
Idag är "Bibbi" En'Båårdiz Bizqui parad med "Gizmo" SUCH, NUCH, FinJ(g)CH, SV-06 En'Båårdiz Fox Fighter. Valparna beräknas födas i början av februari. Om ni är intresserade av en valp från denna kull så ringer ni till mig 070-328 37 22 eller skickar ett mail nimawikstrom@telia.com .

Bibbi är våran tik som alltid gör reklam för rasen. Hon älskar alla människor och skulle nog följa med vem som helst hem. Hon har goda resultat från utställningar och Bibbi har även mycket jakt inom sig. Bibbis valpar har alla fått hennes trevliga och öppna temperament.

Gizmo bor hos kennel En'Båårdis i Piteå www.enbaardiz.com . Han är en jätte trevlig hane som har lämnat flera trevliga och fina avkommor. Gizmo är en välmeriterad hane både inom gryt, jakt och utställning.

 

2 december:
Idag har Bibbi börjat löpa!!!

30 november:
Vi har bestämt oss för att para Bibbi med Gizmo igen. Dels för att Sara och Micke ska få en underbar hund med samma egenskaper som sin älskade, men försvunna Valle. Dessutom har alla valpar i den kullen har ett helt underbart temperament. Dessutom är de riktiga skönheter att titta på.

Sara kommer att vara med både vid parningen och när valparna ska födas, så att hon riktigt får vara med från början med denna valp. Jag har redan börjat fundera på vad den ska få heta...
Så håll tummarna nu att det blir minst en valp!!!

23 november:
Bibbi och Gizmos valp "Valle" från Älvsbyn är försvunnen!!!
Har någon sett honom? Hör isåfall av er till oss. Hans matteSara och Husse Micke i Älvsbyn är jätte oroliga för honom och vill ha tillbaka honom levande. Han försvann söndagen den 23 november vid 11-tiden i skogarna kring Brännbert/Åkerholmen.
Valle är en ganska stor blå Borderterrierhane på 1 år och 8 månader.


Valle!

12 november:
Ikväll åker vi till Peking. För mig är det 5:e gången och för Nilcas är det 7:e gången. Vi reser tillsammans med tre goda vänner. Denna gång ska vi bl. a se os-stadion. Vi kommer att gå och få massage varje kväll och det brukar behövas...
Vi kommer hem den på måndag kväll om allt går som vi har planerat.

25 oktober:
Nu startar en tävling igen...kolla in...TÄVLING>>>

17 oktober:
Idag är Cleo höftleds- och armbågsledsröntgad! Vi får nog svar om en vecka! Håll tummarna att allt är U.A så att hon slipper lida i framtiden. Läs mer på Cleos egen blogg www.amstaffencleo.blogg.se

25 september:
Nu har hästarna flyttat till sitt nya hem! De bor i ett stall i en liten by utanför Boden. De ägs inte av samma ägare, Fancys familj äger stallet och Iddes familj hyr in Idde och deras andra häst hos dem.
Båda hästarna blir westernridna. Vi känner oss jätte nöjda att de hamnade tillsammans och att de fått det så bra. Det kunde inte ha blivit bättre!!!

   

   

13 september:
Idag har vi haft en Amstaff/Staffe-träff på Hundhuset i Luleå. Det var totalt 11 hundar...7 Amstaffar och 4 Staffar. Vi fikade och pratade och sen tog vi en hundpromenad i det vackra vädret. Efter det var alla hungriga, så vi beställde pizzor. Det var jätte kul att träffa Cleos syskon och deras ägare, och även de andra.

 

   

   


2 september:
Då var hösten här...trodde in i det sista att en sista värmebölja skulle komma - men icke det!!! Istället blev det bara kallare och mörkare. Och så kom de första frostnätterna.
Iallafall så är vi ute i vår fina natur med alla hundarna. Vi i vår by har börjat träffas med hundarna och promenera tillsammans. Vi släpper alla hundar som trivs ihop.
Jag har anmält mig både till Rallylydnad III och hjärgympa. Rally ska jag gå med Anja och hjärngympa med bordrarna. Det ska bli roligt!!!

SEMESTERN 2008:
Äntligen blev det semestertider för oss!!! Vi har inte planerat så mycket vad vi ska göra...det är ju rätt skönt att vara hemma...
Men en sak har vi iallafall bestämt att göra - BYTA BIL!!!
Här är den:

 

En SAAB 9-5 SportCombi Linear 2.3t Biopower M5 årsmodett 2008. Miltal: 0.
Färg: Snow silver metallic. Dubbelbur i bagaget!!! ÄNTLIGEN!!!

Vi får den under vecka 28...


 

31/5 2008:
Nu har vi varit på SKK's internationella utställning i Sjulnäs, Piteå.
Jag hade med mig vår Borderterrier kille, Bellman och Amstaffen Cleo. Solen sken och det var en underbar dag. Min näsa och mina armar blev rätt röda efter all väntan...
Cleo var lite loj, kanske berodde det på värmen? Hon blev 2:a bästa tik i sin klass och fick ett HP. Hennes kritik var jätte bra!!!

Bellman fick en 2:a...Domaren Svante Frisk berättade noggrannt varför han fick en 2:a. Det berodde på att Bellmans bröstkorg är lite för tunn, men att den med säkerhet kommer att bli kraftigare. P.g a detta har han inte korrekta frambensrörelser när man ser honom framifrån.

Domaren var jätte bra!!! Han tog sig god tid för varje hund och bedömde rättvist!!! Och sen att han talade om vad han tyckte var mindre bra. Då förstår man ju bättre...

Jag visade även upp en hund som heter Assar, som är ett barnbarn till vår Chili. Han är en stilig och elegant kille. Han fick en 1:a, men gick inte vidare.

Till sist visade jag upp Mira, Bibbis valp som nu är 1 år. Hon fick en 1:a och kom 4:a i sin klass. Mycket bra kritik fick hon!!!

Valpleverans 2008: Vi har lyckats igen...att hitta de bästa valpköparna!!!
Det känns ju alltid lite vemodigt när valparna flyttar, men vi är så glada med våra valpköpare...spänningen att få hem sin lilla valp...och förväntningarna...
Precis innan de skulle åka med Urax lät han som om han tänkte äta upp dottern i nya familjen...Han var jätte "het" över något, och varvade igång ännu mer när vi hutade åt honom. Men det är dom som blir de bästa hundarna tycker jag. De som är fulla av humör som små. Man lär ju känna sin lilla valp och får en trivsam relation efter ett tag.
Jag önskar er LYCKA TILL MED ERA VALPAR!!! Och kom ihåg att vi finns här som stöd och råd för er - när som helst...

Då har även den sista valpen flyttat till sin nya familj i Skellefteå. Hang Loose Gösta Ekman, ska kallas för URAX.

   

Nu har även den andra valpen flyttat till sin nya familj i Kalix. Hon heter Hang Loose Lena Nyman, men de ska kalla henne på TUVA.

   

Nu har första valpen flyttat till sin nya matte, Ingrid! Valpen heter Hang Loose Margaretha Krok, men ska kallas för MIMMI. Ingrid bor på Öland!
Jag har pratat med Ingrid och hon sa att Mimmi var jätte pigg och allert och hade sovit bra första natten. Hon åt även sin mat.

   

8/5:
Igår var vi till veterinären och besiktigade valparna. Alla var helt OK och inga anmärkningar finns på intygen. Nu flyttar de till sina nya hem, och det känns ganska vemodigt!!!
Alla valparna är jätte pigga och de springer upp och ner för trapporna som galningar. Dom gillat att vara på övervåningen och göra bus...
Anja och Cleo leker med dem och lär dem lite hundvett. Det gör även Bibbi, Chili och Hulda. Hulda diar lite fortfarande och städar efter dem och tvättar dem.

   

1/5:
Nu går det undan...valparna är 7 veckor och flyttar snart. Det känns lite vemodigt, det har varit kul med valparna för de är så nöjda och lättsamma. Även om de är väldigt pigga och snabba, så är de inte jobbiga. Vi är ute mycket med dem nu och tränar bilåkning. Avmaskade för sista gången är de också.
De älskar att busa med Jonatan, men det börjar göra ont när de biter honom. Idag gar jag köpt en "springer" så nu blir det cykelturer med vovvarna. Valparna provar att äta frukt och grönsaker. De gillar paprika och annat med.

   

23/4:
Redan är valparna 6 veckor. Det känns som om jag inte hinner med innan de har blivit 8 veckor och flyttat till sina nya hem. Jag har fått tid för besiktning och vaccinering och stamtavlorna har kommit. Vi har fått träffa alla valpköpare nu också, och det känns jätte bra!!! Hanen ska flytta till en familj i Skellefteå, en tik flyttar till en dam på Öland som har haft Borderterrier i 35 år. Den andra tiken flyttar till en familj i Kalix som har en tik på 3 år från oss. Igår åkte de bil för första gången. Det gick jätte bra. Inte ett pip hördes...Hulda fick följa med dem. Nästa gång ska hon få stanna hemma.

Nu har jag fixa Bibbi klart inför utställningen och vi har tränat på att gå fint och att STÅ!!! Hon är duktig, men på utställning brukar hon vara ganska ivrig. Jag har klippt svanstippen fin på Cleo så att det inte är en tofs längst fram. Vi har tränat på att STÅ FINT!!!! Ganska svårt, hon vill sätta sig...
Både Bibbi och Cleo är skendräktiga, och Bibbi har fått mjölk. Typiskt nu när vi ska på utställning...

     

18/4:
Valparna är 5 veckor, och det är bara 3 veckor kvar för dem här på kenneln. Nu har vi bestämt vad de ska heta: Vi har ett "TEMA" som vanligt...Morrhår och ärtor...
Den filmen är en av de bästa jag sett!!! Jag älskar den! Och naturligtvis är skådespelarna helt otroligt bra...Gösta Ekman, Lena Nyman och Margaretha Krok...så de namnen ska valparna få!

Vi har avmaskat dem för andra gången...ej populärt-bara äckligt!!! I helgen ska de få åka bil för första gången och få prova vara ute en stund om vädret är bra!

10/4:
Vi har en tikvalp kvar från den här kullen. Hon är framåt och nyfiken och tycker om att utforska omgivningen. Mamman är vår Hulda som är en härlig tjej med med mycket GO i och pappan är Nizze som finns hos kennel En'Båårdiz. Han är en jätte trevlig hund med ett stort hjärta. Båda hundarna är utställda med goda resultat (CK, CERT). Nizze älskar att spåra!

9/4:
Valparna växer och växer. De har hunnit bli 4 veckor. De har fått tänder och äter valpfoder med god aptit 2 gånger varje dag.

   

April 2008:
Nu har "Eddie" Hang Loose Zao-Jun Blivit Johannas på riktigt! Johanna och Eddie trivs jätte bra tillsammans och Johanna är den bästa matte en hund kan ha. Han får vara med henne nästan jämt och ibland är han hos Johannas föräldrar med gamla hunden Simba som han älskar så mycket.
   

2/4:
Nu har valparna blivit 3 veckor gamla. De har fått flytta ner i valphagen i köket. Igår avmaskades de för första gången och idag har de fått smaka valpfoder för första gången. Det var tydligen väldigt gott, för de ville ha mera...För Hulda är det lite omständigt att valparna är nere, för de andra hundarna tittar på dem genom gallret. Därför ligger hon ganska mycket hos dem.
Nu väger de mellan 1000g-1050 g.


Valparna 3 veckor!

17/3:
Vila i frid Siw Linder!
1938-2008
Min vän Siw somnade in igår kväll efter en kort tids sjukdom. Hon skulle ha fyllt 70 år den 27 mars. Vi lärde känna varann genom våra Bullterriers och hon och hennes livskamrat, Kenneth, ägde vår Peggys pappa. Vi har sedan nästan 15 år haft regelbundden kontakt på telefon och Siw har gett mig många kunskaper i hunduppfödningen. Siw och jag har skrattat jätte mycket när vi har pratat med varann. Jag saknar henne och tänker mycket på Kenneth.


Kenneth och Siw 2007!

15/3:
Nu har Cleo blivit stor...sent omsider, 10 månader började hon löpa!!!

12/3:
Hulda har fått valpar!!!
2 tikar och 1 hane blev det...de föddes mellan 03.15-05.15 inatt. Alla mår bra och är jätte fina.

11/3 kl.21.00:
Nu har Hulda börjat bli lite orolig, hon krafsar lite och har flåsat i två omgångar...
Innan morgonen har hon säkert fått sina valpar!!! Hoppas jag... 

8/3:
Hulda har varit dräktig i 8 veckor nu:
Vi kan märka att valpningen närmar sig. Hulda ligger och vilar mycket och pustar och stönar när hon rör sig. Är lite sur på de andra hundarna!

 

 

1/3:
Hulda har varit dräktig i 7 veckor nu:
Hon mår jätte bra och är vansinnigt hungrig hela tiden! Börjar bli lite otymplig ovh trött...
Vi kan känna hur valp